×
×

سال بی‌باران خراسان‌شمالی؛ دامداران زود به مراتع نروند

  • کد نوشته: 347485
  • ۲۱ فروردین
  • 21 بازدید
  • ۰
  • سال بی‌باران خراسان‌شمالی؛ دامداران زود به مراتع نروند فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: مراتع ییلاقی استان با توجه به کاهش بارندگی ها آمادگی برای ورود دام را ندارند و لازم است دامداران از ورود زودهنگام دام به مراتع خودداری کنند. سرهنگ رضا اصیل روز پنجشنبه در گفت و گو با […]

    سال بی‌باران خراسان‌شمالی؛ دامداران زود به مراتع نروند
  • اندیشه شیروان

    سال بی‌باران خراسان‌شمالی؛ دامداران زود به مراتع نروند
    فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: مراتع ییلاقی استان با توجه به کاهش بارندگی ها آمادگی برای ورود دام را ندارند و لازم است دامداران از ورود زودهنگام دام به مراتع خودداری کنند.

    سرهنگ رضا اصیل روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: دامداران و صاحبان دارای پروانه چرا و مجریان طرح‌های مرتعداری سامان عرفی مراتع لازم است تا ۳۰ فروردین ماه از ورود زودهنگام احشام و دام مازاد بر ظرفیت به مراتع استان جلوگیری کنند.

    وی افزود: توصیه اکید می شود بهره برداران، دامداران و روستاییان ذیحق با رعایت جوانب احتیاط و احتمال وقوع خسارت در مسیر حرکت و کوچ از ورود زودهنگام دام در خارج از فصل و تعلیف دام بدون پروانه و همچنین دام مازاد بر ظرفیت مجاز مرتع جدا خودداری کنند.

    فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ادامه داد: در صورت مشاهده ورود دام در خارج از فصل تعلیف با متخلفان برابر قانون و مقررات رفتار خواهد شد و توسط مأموران یگان حفاظت به مراجع قضایی معرفی و پروانه مرتعداری اشخاص خاطی باطل و از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.

    حفاظت از مراتع؛ کلید احیای منابع طبیعی در خراسان شمالی

    وی احیا و توسعه رویشگاه گیاهان دارویی، بذرکاری و کپه‌کاری و قرق مراتع را از طرح‌های مدیریت چرای دام مراتع برشمرد و یادآور شد: عملیات کپه‌کاری در مراتع به منظور اصلاح و احیای مراتع تخریب شده، افزایش تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش خاک اجرا خواهد شد.

    سرهنگ اصیل تاکید کرد: هموطنان و عموم مردم با رعایت اصول حفظ و نگهداری منابع طبیعی، از آسیب رساندن به درختان، جنگل‌ها، مراتع و دیگر عناصر طبیعت و آلوده کردن محیط زیست باید خودداری کنند.

    فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ضمن تاکید بر پاسداشت طبیعت و پرهیز از آلودگی و تخریب عرصه‌های طبیعی گفت: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف و آتش سوزی‌های احتمالی در عرصه‌های جنگلی، مرتعی و اراضی ملی مراتب را فوراً از طریق شماره تلفن ۱۵۰۴ و سامانه ۱۳۹ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.

    گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۵۵۵ هزار و ۲۰۶ هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

    ۱۰۶ هزار و ۱۹ هکتار از مراتع خراسان شمالی متراکم و ۶۱۹ هزار و ۷۸۸ هزار هکتار نیمه متراکم است.

    خراسان شمالی با دارا بودن ۲ میلیون و ۵۲۶ هزار واحد دامی یکی از قطب های دامداری کشور است.

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *