×
×

فقط ۸ درصد از مراتع خراسان شمالی زنده است؛ اما تا کی؟

  • کد نوشته: 352341
  • ۲۵ فروردین
  • 9 بازدید
  • ۰
  • فقط ۸ درصد از مراتع خراسان شمالی زنده است؛ اما تا کی؟ معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی خشکسالی‌های پی در پی را خطری برای مراتع استان دانست و گفت: تنها ۱۴۵ هزار هکتار(هشت درصد) از یک میلیون ۷۹۵ هزار هکتار مرتع استان وضعیت مطلوب دارد باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود. احمد […]

    فقط ۸ درصد از مراتع خراسان شمالی زنده است؛ اما تا کی؟
  • اندیشه شیروان

    فقط ۸ درصد از مراتع خراسان شمالی زنده است؛ اما تا کی؟
    معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی خشکسالی‌های پی در پی را خطری برای مراتع استان دانست و گفت: تنها ۱۴۵ هزار هکتار(هشت درصد) از یک میلیون ۷۹۵ هزار هکتار مرتع استان وضعیت مطلوب دارد باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

    احمد یزدانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به وضعیت فعلی مراتع استان اشاره کرد و افزود: خراسان‌شمالی دارای یک میلیون و ۷۹۵ هزار هکتار مرتع است که تنها ۱۴۵ هزار هکتار آن (معادل هشت درصد) در وضعیت مطلوب قرار دارد.

    وی تصریح کرد: این ۱۴۵ هزار هکتار از مراتع می‌تواند حدود ۱۲۵ هزار تن علوفه قابل بهره‌برداری را تولید کند که در شرایط عادی برای تامین نیاز دامداران بسیار ضروری است.

    تأثیر خشکسالی بر تولید علوفه

    یزدانی به تأثیرات منفی خشکسالی بر روند تولید علوفه در استان اشاره کرد و افزود: در شرایط خشکسالی، تولید علوفه در مراتع خراسان‌شمالی کاهش چشمگیری داشته است.

    وی بیان کرد: میزان تولید علوفه در مراتع با وضعیت خوب به ۶۰ هزار تن، در مراتع متوسط به ۴۵ هزار تن و در مراتع فقیر تنها به ۲۰ هزار تن می‌رسد.

    معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان همچنین گفت: کاهش بارش‌ها باعث شده که تنها ۴۵ روز از علوفه‌های موجود در مراتع برای چرای دام‌ها قابل استفاده باشد که این شرایط می‌تواند برای دامداران مشکلات زیادی ایجاد کند و تأمین علوفه برای دام‌ها را دشوار سازد.

    مدیریت چرا و حفظ مراتع

    احمد یزدانی همچنین به اقدامات صورت گرفته در سال‌های اخیر برای حفظ پوشش گیاهی و مراتع استان اشاره کرد و گفت: پوشش گیاهی یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از مراتع استان با مدیریت چَرا حفظ شده است.

    وی یادآور شد: این اقدامات در راستای جلوگیری از تخریب و فرسایش مراتع و ارتقای بهره‌وری آن‌ها انجام شده است.

    معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان در ادامه گفت: میزان تولید علوفه در شرایط نرمال ۲۵۰ هزار تن برآورد می‌شود که این رقم در شرایط کنونی بسیار کاهش یافته است.

    توصیه به دامداران برای حفظ مراتع

    وی از دامداران استان خواست که به قوانین مربوط به چرای دام توجه کنند و تنها طبق تاریخ پروانه چرا وارد مراتع شوند.

    یزدانی بیان کرد: از ورود دام‌های غیرمجاز به مراتع خودداری کنند تا از تخریب بیشتر این منابع طبیعی جلوگیری شود.

    وی هشدار داد که ورود دام‌های غیرمجاز می‌تواند موجب آسیب‌دیدن مراتع و کاهش توان تولید علوفه در آینده شود.

    وضعیت کنونی مراتع خراسان‌شمالی، به‌ویژه با توجه به خشکسالی‌های پی‌درپی، نیازمند برنامه‌ریزی و اقدامات فوری برای حفظ و احیای مراتع است.

    همکاری بین مسئولین و دامداران در راستای مدیریت منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب بیشتر، امری حیاتی است که می‌تواند به بهبود وضعیت مراتع استان و تأمین علوفه پایدار برای دام‌ها کمک کند.

    گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۵۵۵ هزار و ۲۰۶ هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

    ۱۰۶ هزار و ۱۹ هکتار از مراتع خراسان شمالی متراکم و ۶۱۹ هزار و ۷۸۸ هزار هکتار نیمه متراکم است.

    خراسان‌شمالی با دارا بودن ۲ میلیون و ۵۲۶ هزار واحد دامی یکی از قطب های دامداری کشور است.

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *