مبارزه با آفات در ۳۳۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی خراسان‌شمالی انجام شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی گفت: عملیات کنترل آفات و مبارزه با بیماری‌ها در ۳۳۰ هکتار از مراتع و جنگل های استان در سال گذشته انجام شد.

علی اسدی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای اجرای این عملیات؛ ۱۳ میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات حفاظت و حمایت از جنگل‌های استان و اعتبارات ملی صیانت از جنگل‌های زاگرس، جنوب و مناطق مرکزی کشور اختصاص داده شد.

وی با اشاره به روش‌های اجرا شده برای مقابله با آفات افزود: عملیات مبارزه به‌صورت فیزیکی و توسط تیم‌های موتوری انجام شد که شامل هرس شاخه‌های آلوده، آتش زدن و معدوم‌سازی آن‌ها بوده است و این اقدامات بر اساس تشخیص کارشناسان مربوطه و بررسی‌های میدانی صورت گرفت.

مبارزه با دارواش در جنگل‌های سملقان

اسدی ادامه داد: همچنین سال گذشته، مبارزه با آفت دارواش در سطح ۶۵ هکتار از جنگل‌های منطقه‌ی سملقان انجام شد.

وی عنوان کرد: دارواش نوعی گیاه نیمه‌انگلی بدون ریشه است که از شیره خام درختان میزبان تغذیه کرده و به مرور باعث تضعیف و خشک شدن آن‌ها می‌شود. این آفت از طریق باد و پرندگان قابل انتقال است.

مقابله با سفیدک تاغ در جاجرم

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی همچنین از مبارزه با بیماری سفیدک تاغ در ۲۷۵ هکتار از تاغزارهای منطقه‌ی امیرآباد شهرستان جاجرم خبر داد و گفت: سفیدک تاغ یک بیماری انگلی است که باعث خشکیدن تدریجی درختان می‌شود و تنها راه مقابله با آن، هرس درختان آلوده است.

وی ادامه داد: اقدامات حفاظتی در عرصه‌های طبیعی استان با جدیت ادامه دارد و با تکیه بر دانش کارشناسان، سعی می‌شود تا از بروز و گسترش بیماری‌های جنگلی و مرتعی جلوگیری شود.

گستره حوزه منابع طبیعی خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این میزان یک‌ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار هم جنگل است.

جنگل های خراسان شمالی در گستره ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جزو جنگل های حفاظتی کشور محسوب می شود.

۲۵ هزار هکتار از جنگل های این استان جزو ناحیه رویشی هیرکانی و الباقی جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی محسوب می شود که گونه های ارس، افرا، کرکو، زالزالک و بلوط را در خود دارد.