معاون دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد
امید به زندگی در خراسان شمالی کمتر از میانگین کشوری
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: امید به زندگی در این استان نسبت به میانگین کشوری کمتر است.
دکتر افشین دلشاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: میانگین امید به زندگی در خراسان شمالی ۷۶ صدم درصد و میانگین کشوری امید به زندگی ۷۸ صدم درصد است.
وی افزود: امید به زندگی به معنای آن است که فردی که به دنیا میآید به طور متوسط چقدر زنده است و زندگی میکند.
دلشاد با اشاره به اینکه امید به زندگی از دو فاکتور منشا میگیرد، ادامه داد: یکی از این موارد مرگ و میر اختصاصی است که مواردی همچون تصادفات را شامل میشود و فاکتور دیگری از سبک زندگی است.
وی با طرح این سوال که چه اقداماتی انجام شود تا امید به زندگی در افراد افزایش یابد، بیان کرد: کاهش مرگ و میر اختصاصی با اجرای برنامههایی همچون پویش نه به تصادف و ایجاد زیرساختهای لازم برای کاهش تصادفات یکی از اقداماتی است که میتوان انجام داد.
این مقام مسئول تصریح کرد: ایجاد زندگی سالم همچون اجرای برنامههای پیشگیرانه برای افزایش سلامتی از دیگر اقداماتی است که باید انجام شود.
وی تاکید کرد: در خراسان شمالی میزان فشار خون افراد بالا است و یکی از مهمترین اقداماتی که در راستای افزایش امید به زندگی میتوان در این استان انجام داد کنترل آن است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه مردم این استان بیشتر غذاهای شور را دوست دارند، گفت: هشدارهای پیشگیرانه در ارتباط با مضرات مصرف زیاد نمک از اقداماتی است که میتوان انجام داد.
وی افزود: اگر فشار خون بالا در افراد کنترل شود میتوان بروز بیماریهای کلیوی، سکتههای قلبی و مغزی را کاهش داد.