شناسایی ۱۳۶ نقطه برای ساخت نیروگاه خورشیدی در خراسان‌شمالی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌شمالی گفت: ۱۳۶ نقطه برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در استان به ظرفیت ۳۵۷ مگاوات تاکنون شناسایی شده است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا رمضانی روز سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: برای ساخت این نیروگاه‌ها ۵۶۰ هکتار زمین در نظر گرفته شده است که تا سال ۱۴۰۶ باید محقق شود.

وی افزود: ساخت این نیروگاه ها در بخش های خصوصی، دولتی، صنعت و تکلیفی است.

رمضانی با بیان اینکه ادارات باید ۲۰ درصد مصرف برق خود را از نیروگاه‌های خورشیدی تامین کنند، گفت: سازمان‌ها و ادارات در مجموع باید ۷.۵ مگاوات برق را از نیروگاه‌های خورشیدی تامین کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی ادامه داد: در بخش صنعت باید ۶۵ درصد مصرف برق از محل نیروگاه ها تامین شود.

وی گفت: ۸۴ نقطه نیز در بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه های خورشیدی شناسایی شده است که در این خصوص ۳۱۰ هکتار زمین واگذار و ۱۸۷.۵ مگاوات برق تولید خواهد شد.
رشد ۳۰۰ درصدی جذب اعتبارات

رمضانی با بیان این که خراسان‌شمالی بیش از ۴۲۰ هزار مشترک برق دارد، یادآور شد: طول شبکه فشار متوسط توزیع برق (زمینی و هوایی) بیش از هفت هزار و ۲۰۰ کیلومتر و طول شبکه فشار ضعیف (هوایی و زمینی) نیز حدود پنج هزار کیلومتر است.

وی با اشاره به جذب اعتبارات سرمایه‌ای این شرکت در سال گذشته، گفت: شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌شمالی با جذب بیش از سه هزار میلیارد ریال تا پایان سال ۱۴۰۳، رشد ۳۰۰ درصدی جذب اعتبارات را تجربه کرد.

رییس هیات مدیره شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌شمالی افزود: بیش از سه هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی نیز سال گذشته در قالب نهضت ملی مسکن با احداث ۱۵ کیلومتر شبکه توزیع و نصب ۴۱ دستگاه ترانس با اعتباری بالغ بر ۲۹۰ میلیارد ریال از نعمت برق بهره مند شدند.

نیروگاه خورشیدی یک سیستم تولید انرژی است که نور خورشید را به برق تبدیل می‌کند. این فرآیند به وسیله سلول‌های فتوولتائیک (PV) انجام می‌شود که در پنل‌های خورشیدی تعبیه شده‌ است.

خراسان شمالی ۴۲۱ هزار مشترک برق دارد که از این تعداد ۳۴۸ هزار مشترک برق خانگی است.