×
×

یک میلیارد تن ذخیره معدنی در خراسان‌شمالی؛ تنها ۱۵۹ واحد فعال از ۲۹۱ معدن

  • کد نوشته: 373833
  • ۱۰ اردیبهشت
  • 1 بازدید
  • ۰
  • یک میلیارد تن ذخیره معدنی در خراسان‌شمالی؛ تنها ۱۵۹ واحد فعال از ۲۹۱ معدن سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌شمالی گفت: معادن استان یک میلیارد تن ذخیره ماده معدنی دارند اما تنها ۱۵۹ واحد از ۲۹۱ معدن فعال است. محمد کرمیان فر روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: معادن استان به دلایل […]

    یک میلیارد تن ذخیره معدنی در خراسان‌شمالی؛ تنها ۱۵۹ واحد فعال از ۲۹۱ معدن
  • اندیشه شیروان

    یک میلیارد تن ذخیره معدنی در خراسان‌شمالی؛ تنها ۱۵۹ واحد فعال از ۲۹۱ معدن
    سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌شمالی گفت: معادن استان یک میلیارد تن ذخیره ماده معدنی دارند اما تنها ۱۵۹ واحد از ۲۹۱ معدن فعال است.

    محمد کرمیان فر روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: معادن استان به دلایل مختلفی همچون فرسودگی ماشین آلات معدنی، رکود بازار، عدم وجود واحدهای فرآوری، عدم تخصیص تسهیلات برای به روزرسانی ماشین آلات و نبود زیرساخت های حمل و نقل غیرفعال است.

    وی با بیان اینکه مهمترین مشکل معدن کاران استان رکود بازار است، خاطرنشان کرد: خام فروشی از مشکلات اصلی معادن خراسان‌شمالی است.

    کرمیان فر با بیان اینکه تنها ۱۵۹ واحد معدنی استان فعال است، گفت: این معادن برای یکهزار و ۶۰۳ نفر اشتغال ایجاد کرده و میزان ذخیره آن ۴۴۸ میلیون تن است که از این معادن سالانه هفت میلیون و ۱۱۲ هزار تن ماده معدنی استخراج می شود.

    ۷۰ معدن مشمول ماده ۲۰ قانون معادن

    سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی بیان کرد: ۷۰ معدن استان بر اساس ماده ۲۰ معادن مشمول خسارت و سلب صلاحیت شد و آماده واگذاری به متقاضی جدید است.

    وی افزود: این معادن به دلایل مختلف از جمله پرداخت نشدن حقوق دولتی، واگذار می شوند.

    بر اساس ماده ۲۰ قانون معادن، دارندگان مجوزهای اکتشاف و بهره‌برداری و اجازه برداشت که به تعهدات خود عمل نکنند با تعیین مهلتی مناسب اخطار دریافت و در غیر اینصورت با تایید شورای عالی معادن ملزم به پرداخت خسارات ناشی از عدم انجام تعهدات مربوط می‌شوند و یا در نهایت برای ادامه عملیات فاقد صلاحیت شناخته می‌شوند.

    احیای هشت واحد معدنی

    کرمیان فر درباره برنامه ها برای فعال شدن معادن راکد خراسان‌شمالی، اظهار کرد: تلاش می شود معادن راکد، سلب صلاحیت و به مزایده گذاشته شود.

    وی گفت: پارسال هشت معدن استان که راکد و غیرفعال بود، احیا شد که نیاز است برای رونق فعالیت این بخش، واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی و تکمیلی توسعه یابد.

    سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: ذخایر معدنی خراسان شمالی یک میلیارد و ۱۵۲ میلیون تن است که ۸۰ درصد از این میزان در بخش سنگ آهن و دومین ماده معدنی استان نیز بوکسیت است، همچنین خاک صنعتی، مرمریت، سرب و روی از دیگر مواد معدنی استان است.

    وی با بیان اینکه اکثر معادن فعال استان شن و ماسه هستند و فرآوری سنگ ها نیز در استان انجام نمی شود، گفت: پارسال ۴۱۸ هزار و ۳۲۸ میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن دریافت شده است.

    کرمیان فر افزود: بهترین نوع ماده معدنی در استان شامل مرمر، مرمریت، بوکسیت، سرب و روی، سنگ لاشه، باریت، سنگ آهک و هماتیت است که تمامی آن خام فروشی می شود.

    معادن استان با سرمایه گذاری چهار هزار و ۸۴۵ میلیارد ریال، ظرفیت اشتغال ۲ هزار و ۵۵۷ نفر را دارند.

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *