۱۵.۵ درصد نوجوانان خراسانشمالی چاق هستند
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی با اشاره به وضعیت نگران کننده چاقی در استان، گفت: براساس آخرین بررسیها ۱۵.۵ درصد جمعیت ۱۲ تا ۱۸ سال استان دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
نسرین علیزاده روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از این میزان، ۱۱ درصد دارای اضافهوزن و ۵.۵ درصد دچار چاقی مفرط هستند.
وی افزود: شاید در نگاه نخست این آمار بالا به نظر نرسد، اما باید توجه داشت که براساس معیارهای جهانی، میزان چاقی قابلقبول در این گروه سنی تنها ۰.۳ درصد و آنچه در خراسانشمالی رخ داده، چندین برابر حد مجاز و بسیار نگرانکننده است.
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی خاطرنشان کرد: سنین نوجوانی دوره طلایی رشد و فعالیتهای بدنی است و افزایش غیرطبیعی وزن در این مقطع میتواند تبعات جسمی و روانی بلندمدتی در پی داشته باشد که از جمله آنها میتوان به کاهش اعتماد به نفس، مشکلات حرکتی، اختلالات متابولیکی و زمینهسازی برای بیماریهای مزمن در بزرگسالی اشاره کرد.
شیوع چاقی در بزرگسالان نیز بالا است
علیزاده همچنین با اشاره به شیوع گسترده چاقی در جمعیت بالای ۱۸ سال استان گفت: بر اساس آمارهای موجود، بیش از ۵۳ درصد از جمعیت بزرگسال خراسانشمالی نیز با اضافهوزن یا چاقی مواجه هستند که از این میزان، ۳۱.۹ درصد دارای اضافهوزن و ۲۱.۲ درصد چاق محسوب میشوند.
وی افزود: این آمار نشان میدهد که چاقی تنها مختص کودکان و نوجوانان نیست، بلکه بهعنوان یک معضل عمومی و همهگیر در استان مطرح است و ریشههای آن را باید در سبک زندگی، فرهنگ غذایی و شرایط اجتماعی جستوجو کرد.
کمتحرکی و تغذیه ناسالم، مهمترین دلایل
علیزاده، عوامل اصلی بروز چاقی را کمتحرکی، خانهنشینی، وابستگی بیش از حد به فضای مجازی و تلفن همراه و الگوهای نادرست غذایی دانست و گفت: کودکان و نوجوانان به جای فعالیتهای بدنی در فضای باز، بیشتر وقت خود را در خانه و با موبایل و تبلت سپری میکنند و این سبک زندگی منفعلانه باعث انباشت کالریهای مصرفی و افزایش تدریجی وزن میشود.
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی هشدار داد: چاقی دروازه ورود به بسیاری از بیماریهاست و ارتباط مستقیم آن با بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و حتی برخی سرطانها بارها در پژوهشهای علمی اثبات شده است.
دیدگاهتان را بنویسید