پایان رکود ۱۰ساله پارکینگ طبقاتی شیروان؛ بهرهبرداری بهزودی
پروژه پارکینگ طبقاتی شیروان که از سال ۱۳۹۱ آغاز شده بود با توقفی ۱۰ساله از ۱۴۰۰ جان دوبارهای گرفت و بر اساس تعهد صورتگرفته تا آذرماه سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
چهارشنبه, ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ,۱۰:۳۵
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» از شیروان؛ مجتمعهای تجاری بهعنوان یکی از مهمترین کاربریهای شهری، در کنار توسعه اقتصاد شهری نقش مهمی در تولید فضاهای جدید شهری ایفا میکنند.
امروزه ایجاد مجتمعهای تجاری چندمنظوره در شهرها راهکار مناسبی برای تولید هستههای جدید شهری محسوب میشود.
ساخت مجتمع تجاری، اداری و پارکینگ طبقاتی شهرداری شیروان که سال ۹۱ عملیات احداث آن آغاز شد، متوقف و همچون جسم نیمه جانی در مرکز شهر قرار گرفته بود این روزها با درصد بالایی از ساخت در حال تکمیل است.
این طرح حدود ۶ سال قبل درگیر اختلاف بین پیمانکار و شهرداری بود و در نتیجه، عملیات ساخت آن متوقف شد؛ اما بعد از سالها و استقرار مدیریت جدید در شهرداری شیروان و با پیگیریهای متعدد و ثمربخش و جذب سرمایهگذار جدید و بومی امروزه به یک پروژه زنده تبدیل شده است.
روزگاری اگر از میدان انقلاب که میدان مرکزی شهر شیروان محسوب میشود، گذر میکردید، چهره خسته و آفتابخورده این پروژه حال هر انسانی را مکدر میکرد، اما هماینک با پیشرفت ۶۵ درصدی پروژه، ماههای پایانی آن به سر رسیده و نهایتاً تا یک سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
یک شهروند شیروانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: خوشحال هستیم که بههرحال این پروژه در روند تکمیلی قرار گرفته است و چشمانتظاریم تا روند بهرهبرداری تمام پروژههای نیمهتمام این چنین ادامه پیدا کند.
احد شجاع ادامه داد: من از مسئولان خواهش میکنم هر پروژهای را آغاز میکنند، حتماً قبلاً مطالعاتش را بهدرستی انجام دهند و با شرکتهای سرمایهگذاری مطمئن وارد قرارداد بشوند.
یک دانشآموز شیروانی هم افزود: این پروژه دقیقاً مقابل مدرسه ماست و من هر روز که در مسیر مدرسه تردد دارم پروژه را مشاهده میکنم که چه زمانی به ثمر میرسد، چون ظاهر نیمه تمامی که دارد چهره شهر را زشت کرده است.
وی یادآور شد: چند روزی میشود که کار انجام میشود و امید داریم بهزودی تمام شود.
پیشرفت ۶۵ درصدی پارکینگ طبقاتی شیروان
مصیب رضازاده در ارتباط با پروژه مجتمع پارکینگ طبقاتی، تجاری و اداری شهرداری شیروان گفت: طی سال ۱۴۰۰ درحالیکه تنها ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و تنها سه سقف از هشت سقف زده شده بود، کار تعطیل و ما پروژه را در این وضعیت تحویل گرفتیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این پروژه به ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است، گفت: این پیشرفت فیزیکی شامل نما در ضلع غربی ۷۰ درصد، ضلع شمالی ۵۰ درصد و ضلع جنوب نیز تا خرداد کامل میشود، سفتکاری و تأسیسات که در طبقات اداری انجام شده و عملاً سفتکاری این مجموعه تا یک ماه آینده بهصورت کامل انجام خواهد شد.
سرمایهگذار مجتمع پارکینگ طبقاتی، تجاری و اداری شهرداری شیروان در خصوص چالشهای مسیر این پروژه گفت: سال ۱۳۹۰ شرکت بنیاد بتن بهعنوان پیمانکار این پروژه را به دست گرفت تا هشت سقف را اجرا کند؛ اما متأسفانه تا سال ۱۳۹۳ بیشتر از سه سقف را نتوانست اجرا کند و پروژه به حالت کما رفت.
وی ادامه داد: بعد از توقف ۶ساله پروژه سال ۱۴۰۰ پروژه را تحویل گرفتیم و ۱۸ ماه طول کشید تا بهعنوان سرمایهگذار با شهرداری به توافق برسیم، همچنین حدود چهار بار فراخوان جذب سرمایهگذار گذاشته شد؛ اما کسی موفق به پذیرفتن پروژه نشد.
سرمایهگذار مجتمع پارکینگ طبقاتی، تجاری و اداری شهرداری شیروان در خصوص جزئیات این پروژه گفت: این پروژه هشت طبقه دارد که چهارطبقه آن پارکینگ با ظرفیت ۱۷۰ خودرو، دوطبقه تجاری و دوطبقه نیز اداری بوده که مخصوص پزشکان و وکلا است.
رضازاده در پاسخ به این سؤال که چرا پروژههای بزرگ در شهرهای کوچک همراه با تأخیر چندساله است و تمایل کم برای سرمایهگذاری وجود دارد، تصریح کرد: پروژههای این چنینی از ابتدا به سرمایهگذاران داده نمیشود مگر اینکه به چالش بخورند.
۱۰ ماه تا بهرهبرداری پارکینگ طبقاتی شیروان
رضازاده ادامه داد: شیروان شهر کوچکی است و تا شورای شهر، شهردار و نهادهای دیگر را برای سرمایهگذاری متقاعد کنیم، بسیار زمانبر بوده و روند کار سخت طی میشود.
وی گفت: توافقی بین ما و شهرداری صورتگرفته تا پس از اتمام کار تعدادی سهم برای ما و تعدادی برای شهرداری باشد که این تعداد نیز در قرارداد میان ما وجود دارد و سود دیگر ما خوشحالی شهروندان است از اینکه دیگر این پروژه تمام و چهره شهر را زیباتر کند.
سرمایهگذار مجتمع پارکینگ طبقاتی، تجاری و اداری شهرداری شیروان در ارتباط با زمان اتمام پروژه گفت: امید داریم تا ۱۰ الی ۱۲ ماه آینده پروژه را بهصورت کامل و ۱۰۰ درصدی تحویل دهیم.
پارکینگ طبقاتی تا آذرماه امسال افتتاح میشود
مهدی اسعدی شیروان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در خصوص پروژه پارکینگ طبقاتی شیروان اظهار داشت: این پروژه از سال ۱۳۹۱ با گودبرداری که صورت گرفت عملاً کار خود را آغاز کرد؛ اما بعد از آن تا سال ۱۳۹۳ که متوقف بود با انعقاد قراردادی با شرکت بنیاد بتن قرار بر تکمیل پروژه شد.
وی ادامه داد: این در حالی است که باتوجهبه اتفاقات و کش و قوسهایی که وجود داشت این پروژه به مدت ۱۰ سال به حالت توقف در آمد.
معاون شهرسازی و امور زیر بنایی شهرداری شیروان اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ با توجه به صرفکردن فعل خواستن از سوی شهردار و شورای اسلامی شهر، قراردادی بین سرمایهگذار بومی با شهرداری منعقد شد تا این پروژه را به اتمام برسانند.
وی ادامه داد: اکنون پروژه ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طبق تعهد سرمایهگذار تا پایان فصل پاییز ۱۴۰۴ برای عموم مردم آغاز خواهد شد.
این مسئول افزود: در کنار سرمایهگذار یک شرکت نظارتی وجود دارد که بازوی کارفرما و شهرداری بوده و کارهای نظارتی اعم از ساخت و ساز، تغییرات، ابلاغ نقشهها و هرگونه تغییر که داشته باشد، توسط این شرکت انجام خواهد شد.
۷۰ درصد طبقات تجاری سهم سرمایهگذار است
وی در خصوص اینکه چه تعهداتی در قبال سرمایهگذار وجود دارد، تصریح کرد: باتوجهبه قراردادی که منعقد شده، در طبقات تجاری ۷۰ درصد سهم سرمایهگذار و ۳۰ درصد سهم شهرداری است، در قسمت اداری نیز بهصورت مساوی و پارکینگ هم که برای استفاده عموم قرار میگیرد، متعلق به شهرداری خواهد بود.
اسعدی شیروان در ارتباط با اینکه چه میزان هزینه برای تکمیل این پروژه صورت خواهد گرفت، گفت: به دلیل اینکه پروژه طی سنواتی به طول انجامیده است نمیتوان عددی قطعی گفت؛ اما به نظر میرسد که بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه صرف شود.
معاون شهرسازی و امور زیر بنایی شهرداری شیروان در ارتباط با سرمایهگذار بومی در این پروژه افزود: در خصوص استفاده سرمایهگذار بومی، باید چندین مرحله را اعم از پتانسیل مالی و نیروی انسانی قرار داد که خوشبختانه سرمایهگذار بومی این پتانسیلها را دارا بود.
اسعدی شیروان ادامه داد: باید سعی بر جذب سرمایهگذار مخصوصاً بومی را داشته باشیم؛ زیرا که پیشرفت هر شیروانی موجب افتخار هر یک از ما شهروندان این شهر است.
پروژه پارکینگ در پرترافیکترین نقطه شهری قرار دارد
محمود رجایی در این باره در گفتگو با خبرنگار ما گفت: دستگاه نظارتی شامل ناظر عالیه، ناظر عمران، ناظر معماری، ناظر تصویربرداری است که از تیرماه ۱۴۰۲ دستگاه نظارتی به پروژه پارکینگ طبقاتی شهرستان شیروان ورود کرد و مدت قرارداد نیز تا آذرماه ۱۴۰۴ اعتبار دارد.
مهندس ناظر شرکت مهندسین مشاور سازاب شرق ادامه داد: دستگاه نظارتی معمولاً در هماهنگی کامل با شهرداری بوده و سعی بر این است که با سرمایهگذار هم که دستگاه نظارتی آن را بهعنوان پیمانکار میشناسد، هماهنگی لازمه را داشته باشد و تغییرات لازم را اعمال کند.
ناظر پروژه پارکینگ طبقاتی شیروان تصریح کرد: باتوجهبه اینکه این پروژه برای عموم مردم شیروان و اعتباری استانی حتی کشوری دارد و در پرترافیکترین نقطه شهر واقع شده، توقع میرود هرچه سریعتر طبق ضوابط به پایان برسانیم.
رجایی در خصوص پیشرفت کاری پروژه پارکینگ طبقاتی در شیروان گفت: حجم کار زیاد است، کسانی که از منظر بیرونی به آن مینگرند متوجه پیشرفت آن نخواهند شد؛ ولی باید گفته شود که ۶۵ درصد پروژه به انجام رسیده و با انجامدادن نما قطعاً این پیشرفت بیشتر به چشم خواهد آمد
رمضانزاده نیز در خصوص این پروژه افزود: عوامل نظارتی این مجموعه با اینکه ثبت شرکت در مشهد انجامگرفته، ولی همگی شیروانی هستند.
ناظر تأسیسات برقی از عوامل شرکت سازاب شرق ادامه داد: در حوزه تأسیسات برقی برای پروژه پارکینگ طبقاتی فعلاً اقدامی صورت نگرفته؛ زیرا شرکت توزیع برق محل منبع نیرورسانی را تعیین نکرده و ملزم به وجود پروانه ساخت بود؛ ولی اواخر سال گذشته پروانه ساخت صادر شد؛ اما به دلیل اختلافنظر در خصوص دیمان (کیلوواتی که برای کل پروژه لازم است) هنوز مقدار این کیلووات و جایگاه منبع مشخص نشده است.
نتیجهگیری: پروژه پارکینگ طبقاتی شیروان که پس از سالها رکود، مجدداً فعال شده و اکنون با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در مسیر بهرهبرداری قرار دارد، نشان از عزم مدیریت شهری برای توسعه زیرساختهای اساسی دارد.
بهرهبرداری از این پارکینگ تا پاییز امسال، نهتنها موجب ساماندهی ترافیک شهری و کاهش ازدحام خودروها در مرکز شهر خواهد شد، بلکه زمینهساز افزایش رضایت شهروندان، ارتقای کیفیت زندگی شهری و توسعه اقتصادی منطقه نیز میشود.
چنین پروژههایی نقشی کلیدی در ایجاد شهری پویا و پاسخگو به نیازهای رو به رشد جمعیت دارند.
دیدگاهتان را بنویسید