×
×

حدود ۲۰ درصد از مردم خراسان شمالی دارای کارت اهدای عضو هستند

  • کد نوشته: 374216
  • ۳۱ اردیبهشت
  • 4 بازدید
  • ۰
  • حدود ۲۰ درصد از مردم خراسان شمالی دارای کارت اهدای عضو هستند ئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ۲۰ تا۳۰ درصد از مردم این استان دارای کارت اهدای عضو هستند. دکتر سید احمد هاشمی در گفت و گو با ایسنا، به مناسبت روز اهدای عضو اظهار کرد: تمایل برای داشتن کارت اهدای عضو با […]

    حدود ۲۰ درصد از مردم خراسان شمالی دارای کارت اهدای عضو هستند
  • اندیشه شیروان

    حدود ۲۰ درصد از مردم خراسان شمالی دارای کارت اهدای عضو هستند
    ئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ۲۰ تا۳۰ درصد از مردم این استان دارای کارت اهدای عضو هستند.

    دکتر سید احمد هاشمی در گفت و گو با ایسنا، به مناسبت روز اهدای عضو اظهار کرد: تمایل برای داشتن کارت اهدای عضو با توجه به فرهنگ سازی‌های انجام شده در بین مردم جامعه افزایش یافته است.

    وی افزود: صدور این کارت برای افراد در راستای فرهنگ سازی برای اهدای اعضا در صورت بروز مرگ مغزی انجام می‌شود چراکه در صورت بروز مرگ مغزی در فرد بیمار حتما خانواده رضایت اهدای عضو را بدهند.

    دکتر هاشمی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون چهار بیمار در این استان دچار مرگ مغزی شده اند که از این تعداد، اعضای دو بیمار اهدا شد که تعداد اعضای اهدا شده نیز چهار عضو بود.

    وی بیان کرد: علاوه بر آن خانواده دو بیمار دیگر اجازه اهدای اعضای بیمار خود را ندادند که هشت عضو قابل اهدا به خاک سپرده شد.

    این مقام مسئول روز ملی اهدای عضو؛ اهدای زندگی را فرصتی برای پاسداشت فرهنگ ایثار و بخشش در جامعه دانست و گفت: طی سال گذشته ۵۴ بیمار نیازمند اهدای عضو به زندگی دوباره بازگشتند.

    وی تصریح کرد: اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی، تجلی ناب انسان‌دوستی است که می‌تواند ادامه حیات را برای بیماران چشم‌انتظار پیوند فراهم کند.

    وی با اشاره به رشد چشمگیر آمار رضایت‌گیری از خانواده‌های بیماران مرگ مغزی در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۶ خانواده شریف و فهیم در استان با پذیرش اهدای اعضای عزیزانشان، زمینه نجات جان ۵۴ بیمار را فراهم کردند که این آمار نسبت به سال ۱۴۰۲ با رشد همراه بوده و نشان‌دهنده فرهنگ غنی، درک بالای اجتماعی و ارتقای سطح آگاهی شهروندان خراسان شمالی در حوزه اهدای عضو است.

    رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تأکید بر نقش آموزش و فرهنگ‌سازی در ارتقای این شاخص انسانی افزود: امسال شعار ملی اهدای عضو با عنوان بهبود، ارتقاء، توسعه و پیشبرد اهداف آموزش عمومی و تخصصی اهدای اعضا از موارد مرگ مغزی انتخاب شده که بر اهمیت آموزش هدفمند و مشارکت فعالانه مردم و دستگاه‌های مسئول تأکید دارد.

    وی همچنین با قدردانی از خانواده‌های اهداکننده، هماهنگ‌کنندگان پیوند، کادر درمان، کارشناسان و تمام افراد درگیر در فرآیند اهدای عضو تصریح کرد: تصمیم این خانواده‌ها، در عین تلخی فقدان عزیز، شیرینی حیات را به دیگران هدیه کرد. این روحیه ایثارگرانه باید الگویی برای همه ما باشد.

    هاشمی ابراز امیدواری کرد که با گسترش آموزش‌های عمومی، همکاری نهادهای فرهنگی و رسانه‌ای و تقویت سرمایه اجتماعی در این حوزه، شاهد افزایش روزافزون موارد رضایت‌مندی و نجات جان انسان‌ها از طریق اهدای عضو باشیم.

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *