نسترن قبادی: نقالی، شعلهای از عشق به ایران در دل من است.
گزارش از غلامرضا مینا – پایگاه خبری اندیشه شیروان
نسترن قبادی، دانشآموز پایه دهم آموزشگاه دخترانه شاهد حکمت شیروان، یکی از چهرههای فرهنگی، اجتماعی و هنری شهرستان شیروان است که با اجرای دهها برنامه شاهنامهخوانی و نقالی در سطح شهرستان، استان و کشور توانسته جایگاه ارزشمندی در این حوزه به دست آورد.
این نوجوان هنرمند، از هفتسالگی با دنیای شاهنامه آشنا شده و با علاقه، پشتکار و استعداد خود، به یکی از مطرحترین نقالان نوجوان کشور تبدیل شده است. وی در گفتگو با خبرنگار اندیشه شیروان، از مسیر ورود به نقالی، استادان تأثیرگذار، افتخارات کسبشده و آرزوهایش برای آینده این هنر اصیل ایرانی سخن گفت.
نسترن، از انگیزهات برای ورود به نقالی بگو.
عشق من به ایران و فرهنگ غنی آن همچون آتشی در دل من شعلهور بود. از کودکی، بهویژه از هفتسالگی، وقتی با داستانهای حماسی آشنا شدم، هیجان، شور و غیرت خاصی درونم ایجاد شد. احساسات عمیق مرا به سمت نقالی و شاهنامهخوانی کشاند. در این مسیر فهمیدم هم استعداد نقالی دارم و هم عشقی وصفناپذیر به این هنر کهن.
چه کسانی در مسیر رشدت نقش داشتند؟
مادرم اولین کسی بود که با عشق و توجه، اجراهای من را شنید و تشویقم کرد. پدربزرگم هم که خود عاشق شاهنامه بود، با قصههایش مرا به دنیای حماسه برد. بعدها با خانم متینی آشنا شدم که از فعالان عرصه شاهنامه در شیروان هستند. راهنماییهای ایشان در مسیر حرفهایام بسیار مؤثر بود.
در چه جشنوارههایی شرکت کردهای؟
در جشنوارههایی چون «رزمآوا»، «سیمرغ»، «سوگواره سفینه نجات»، «پیراهن عتیق» و «رهپویان شاهنامه» در سطح کشوری شرکت کردم و مقامهای برتر را کسب نمودم. همچنین در مسابقات استانی و شهرستانی مقامهای اول تا سوم را در رشتههای نقالی، ردهخوانی و قصهگویی کسب کردهام.
به نظرت چه چالشهایی بر سر راه شاهنامهخوانان نوجوان وجود دارد؟
کمبود منابع و نبود حمایتهای مالی و فرهنگی بزرگترین مشکل است. همچنین آگاهی عمومی نسبت به ارزش نقالی و شاهنامهخوانی هنوز پایین است. باید فرهنگسازی شود.
چشماندازت برای آینده این هنر چیست؟
آینده را بسیار روشن و امیدبخش میبینم. خوشبختانه امروز جوانان بیشتری به فرهنگ و ادبیات ایرانی علاقهمند هستند. اگر کارگاهها و جشنوارههای محلی تقویت شوند، شاهنامهخوانی جان دوباره خواهد گرفت.
از اولین مواجههات با شاهنامه بگو.
در سن هفتسالگی، وقتی در کتابهای درسی با اشعار حماسی آشنا شدم، متوجه علاقه و تواناییام شدم. از آن زمان تا امروز با عشق ادامه دادهام.
کدام شخصیتهای شاهنامه برایت محبوبتر هستند؟
رستم، سهراب و زال. رستم نماد شجاعت، سهراب نماد عشق و فداکاری، و زال نماد خرد و درایت است. این شخصیتها نهتنها در داستانها بلکه در دل من زندهاند.
اوقات فراغتت را چگونه میگذرانی؟
با مطالعه، گوش دادن به موسیقی و گفتگو با دوستان.
آیا در خانوادهات سابقه نقالی وجود دارد؟
بله، پدربزرگم قصههای زیبای شاهنامه را برایمان نقل میکرد.
چند ساعت در هفته به شاهنامه اختصاص میدهی؟
دو ساعت را به مطالعه و تمرین شاهنامهخوانی اختصاص میدهم. برایم بسیار لذتبخش است.
از نویسندگان مورد علاقهات بگو.
عاشق آثار سعدی، حافظ و فردوسی هستم. شعرهای سعدی با حکمتهایش، غزلیات حافظ با زیباییهایش، و شاهنامه فردوسی با روح حماسیاش همیشه الهامبخش من بودهاند.
ارتباطت با شاهنامهخوانان همسن خودت چگونه است؟
مثل زنجیرهای از تجربه و احساسات مشترک است. ما در جلسات و کارگاهها به تبادل نظر میپردازیم و به هم انگیزه میدهیم. این ارتباطات باعث تقویت روحیه و رشد هنریمان میشود.
در پایان، برای این نوجوان هنرمند شیروانی، آرزوی موفقیت و درخششهای بیشتر در عرصه فرهنگ و هنر ایرانزمین داریم.
💢عضو پیج و کانال های ما شوید …
پایگاه خبری اندیشه شیروان(مجوز ۹۶۲۰۴)
فصایی مجازی برای تمام مردم شیروان
دیدگاهتان را بنویسید