نظارت ۶۰ گروه ثابت و سیار دامپزشکی خراسان شمالی بر نظارت ذبح دام در عید قربان
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: ۲۲ گروه ثابت و ۳۸ گروه سیار، ۱۸ دامپزشک و ۹ ناظر شرعی دامپزشکی در ایام عید قربان در استان فعال هستند.
حمید رمضانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: فعالیت کشتارگاهها در روز عیدقربان از ساعتهای اولیه آغاز میشود و تا زمانیکه دام برای کشتار وجود داشته باشد، خدمات ارائه میشود.
وی افزود: مردم از کشتار دام در معابر عموی به طور جدی خودداری کنند، در واقع خون تا زمانی که در بدن دام است مایه حیات بوده اما زمانی که جاری شد بلای جان میشود و ممکن است آلودگیها و بروز بیماریها را به دنبال داشته باشد.
رمضانی با اشاره به جلوگیری بیماری تب کریمه کنگو و شاربن که بین انسان و حیوان مشترک است، ادامه داد: دو هفته قبل از کشتار دام، دامها باید سم پاشی شود، کنههای دام را با دست به صورت مستقیم از بین نبرند، دام را داخل معابر ذبح نکنند، بعد از ذبح دام، پس ماندهای آن را در سطلهای زباله شهری رها نکنند که باعث جذب حشرات و سگهای ولگرد شود و برای ذبح دام از کارشناسان دامپزشکی راهنمایی و کمک بگیرند.
وی گفت: گوشت دام ذبح شده بعد از ۲۴ ساعت مورد استفاده قرار بگیرد، لذا از گوشتهایی که دارای مهر دامپزشکی هست استفاده شود، شهرداریها برای پاکسازی بعد از ذبح دام فعال باشند.
این مقام مسئول بیان کرد: شهروندان میتوانند برای راهنمایی بیشتر از کارشناسان دامپزشکی با شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند.
وی تاکید کرد: افراد خیر، دام قربانی خود را از میادین عرضه دام که تحت نظارت دامپزشکی بوده و بیماریها پایش میشود، خریداری کنند.
دیدگاهتان را بنویسید