×
×

۱۵ میلیون جوجه، ۲۶ هزار تن گوشت؛ کارنامه درخشان تولید مرغ در خراسان‌شمالی

  • کد نوشته: 374812
  • ۲۵ خرداد
  • 1 بازدید
  • ۰
  • ۱۵ میلیون جوجه، ۲۶ هزار تن گوشت؛ کارنامه درخشان تولید مرغ در خراسان‌شمالی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: تولید گوشت مرغ در این استان با جوجه‌ریزی ۱۵ میلیون و ۹۰ هزار قطعه در سال، رکورد جدیدی را ثبت کرد و روند تولید در مسیر خودکفایی و صادرات قرار گرفته است. مهدی […]

    ۱۵ میلیون جوجه، ۲۶ هزار تن گوشت؛ کارنامه درخشان تولید مرغ در خراسان‌شمالی
  • اندیشه شیروان

    ۱۵ میلیون جوجه، ۲۶ هزار تن گوشت؛ کارنامه درخشان تولید مرغ در خراسان‌شمالی
    معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: تولید گوشت مرغ در این استان با جوجه‌ریزی ۱۵ میلیون و ۹۰ هزار قطعه در سال، رکورد جدیدی را ثبت کرد و روند تولید در مسیر خودکفایی و صادرات قرار گرفته است.

    مهدی شکاری روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان جوجه‌ریزی نسبت به سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده و نشان‌دهنده جهش تولید در صنعت مرغداری استان است.

    وی افزود: تولید ۲۶ هزار تن گوشت مرغ در یک سال، نه‌تنها نیاز مصرف داخلی استان را پوشش داده، بلکه زمینه صادرات و ذخیره‌سازی را نیز فراهم کرده است.

    شکاری از صادرات ۳۰۰ تن گوشت مرغ از استان به کشورهای هدف در سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین در این مدت، ۳۰۰ تن خرید حمایتی از مرغداران انجام شد که نقش مؤثری در پایداری تولید و حمایت از تولیدکنندگان داشت.

    معاون سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به وضعیت فعلی واحدهای مرغداری اظهار کرد: از مجموع ۱۳۲ واحد مرغداری موجود در استان، ۱۳۰ واحد فعال و تنها ۲ واحد به دلیل مسائل حقوقی و شخصی غیرفعال هستند.

    تکمیل زنجیره تولید با مرغ مادر

    وی با اشاره به تکمیل زنجیره تولید گفت: حلقه مفقوده تولید مرغ در استان، نبود مرغ مادر بود که خوشبختانه سال گذشته مرغداری تولید مرغ مادر با ظرفیت ۲۰۰ هزار قطعه راه‌اندازی شد و فاز دوم آن با ظرفیت ۱۳۴ هزار قطعه‌ای نیز به بهره‌برداری رسیده است.

    شکاری تصریح کرد: تلاش می‌شود کلنگ فاز ۵۷ هزار قطعه‌ای دیگر نیز در دولت چهاردهم به زمین زده شود که نقش مهمی در تکمیل زنجیره تولید خواهد داشت.

    وی از راه‌اندازی نخستین کارخانه جوجه‌کشی استان خبر داد و گفت: این کارخانه با ظرفیت ۳۴ میلیون قطعه جوجه در دست اجراست و در دهه فجر افتتاح خواهد شد، این در حالی است که نیاز سالانه استان ۱۵ میلیون قطعه است و مابقی قابلیت صادرات خواهد داشت.

    شکاری همچنین از بهره‌برداری فازهای مختلف واحد مرغ مادر تحت مدیریت تعاونی مصرف اتکا خبر داد و گفت: فاز ۷۵ هزار قطعه‌ای آن در مانه راه‌اندازی شده و فاز ۱۵۰ هزار قطعه‌ای نیز سال گذشته افتتاح شده است. برنامه‌ریزی برای تکمیل ظرفیت ۸۵۰ هزار قطعه‌ای این واحد نیز در دستور کار قرار دارد.

    سهم ملی و مصرف سرانه

    وی در پایان افزود: حدود هشت دهم درصد از کل گوشت مرغ کشور در خراسان‌شمالی تولید می‌شود و سرانه مصرف گوشت مرغ در استان نیز ۲۶ کیلوگرم در سال است. روند تولید در استان صعودی بوده و هدف‌گذاری برای افزایش صادرات و تأمین نیاز سایر استان‌ها ادامه دارد.

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *