مصرف پایین لبنیات در ۳۳ درصد نوجوانان خراسان شمالی
مدیر گروه بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از پایین بودن مصرف لبنیات در ۳۳ درصد نوجوانان این استان خبر داد.
روح الله یزدانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: علاوه بر آن مصرف لبنیات در ۲۵ درصد جوانان، ۳۴ درصد میانسالان و ۲۳ درصد سالمندان این استان پایین است.
وی با اشاره به اینکه مصرف لبنیات نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پوکی استخوان دارد، افزود: کمبود کلسیم در بدن سبب ایجاد پوکی استخوان میشود.
یزدانی با بیان اینکه میزان کلسیم مورد نیاز هر فرد از طریق مصرف غذاها جذب میشود، ادامه داد: مصرف یک فنجان شیر کم چرب، ۱۸۰ سی سی ماست کم چرب و ۴۵ گرم پنیر کم چرب سبب میشود تا کلسیم مورد نیاز بدن جذب شود.
وی تاکید کرد: بیشترین تراکم استخوانها تا سن ۳۰ سالگی اتفاق میافتد و بعد از آن باید از استخوانها مراقبت کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در بروز بیماری پوکی استخوان هفت عامل تاثیرگذار است، بیان کرد: مصرف بیرویه گوشت، کافئین، نوشابه، الکل، نمک، سیگار و نداشتن فعالیت بدنی موجب بروز این بیماری میشود.
وی تاکید کرد: میزان بروز بیماری پوکی استخوان هم در مردان صورت میگیرد و هم در زنان اما میزان شیوع آن در زنان بیشتر است که به علت عواملی همچون فرزندآوری، کمبود ویتامین دی و … صورت میگیرد.
مدیر گروه بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: در کشور از هر سه زن بالای ۵۰ سال یک نفر مبتلا به پوکی استخوان است و از هر پنج مرد بالای ۵۰ سال یک نفر دچار شکستگی استخوان میشود.
وی گفت: شکستگی بر اثر پوکی استخوان در سنین بالا خطرناک است چراکه تشکیل استخوان در سنین بالا خیلی دیر انجام میشود و از سوی دیگر پوکی استخوان در سنین بالا موجب خمیدگی افراد میشود.
یزدانی افزود: ویتامین D یکی از مهمترین ویتامینها برای جلوگیری از پوکی استخوان است و از سوی دیگر مصرف آن توسط برخی از افراد جزو ضروریات است.
وی اظهار کرد: سالمندان بالای ۶۰ سال، افرادی که همیشه در خانه هستند و در معرض نور خورشید قرار نمیگیرند و افرادی که شکستگیهای ناشی از ضربههای خفیف دارند باید این ویتامین را استفاده کنند.
به گفته این مسئول افراد با پوست تیره، زنان باردار و شیرده و افراد چاق نیز باید این ویتامین را مصرف کنند.
وی ادامه داد: ماهی، غذاهای دریایی، قارچ، زرده تخم مرغ از جمله غذاهایی هستند که سرشار از ویتامین D است، وجود این ویتامین در بدن سبب میشود تا جذب کلسیم بهتر صورت گیرد. موادی همچون حبوبات سرشار از کلسیم و منیزیم و فیبر بوده و قبل از مصرف باید خیسانده شود چراکه وجود مادهای به نام فیتات در آن مانع جذب کلسیم میشود.
دیدگاهتان را بنویسید