لزوم رعایت اصول بهداشتی در آیینهای عزاداری محرم در خراسان شمالی
مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: دستورالعمل اصول بهداشتی در آیینهای عزاداری محرم در خراسان شمالی باید رعایت شود.
یوسف امیری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: همزمان با فرارسیدن ماههای محرم و صفر و برگزاری آیینهای عزاداری سالار شهیدان در نقاط مختلف استان، رعایت اصول بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات بیش از پیش اهمیت پیدا میکند.
وی با تأکید بر لزوم اجرای مدیریت کنترلی و پیشگیرانه در هیئتها، تکایا و موکبها افزود: بیتوجهی به بهداشت فردی و محیطی در جریان تهیه و توزیع غذا میتواند زمینهساز بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماریهای عفونی رودهای شود. از این رو لازم است تمامی فرآیندهای اطعامدهی با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی و در هماهنگی با شبکههای بهداشت شهرستانها انجام گیرد.
امیری با اشاره به برخی نکات مهم بهداشتی اظهار کرد: تمامی افراد درگیر در پختوپز یا توزیع غذا باید کارت بهداشت معتبر داشته باشند و رعایت بهداشت فردی از جمله استفاده از دستکش، ماسک و لباس مناسب الزامی است. محلهای پخت غذا باید دارای شرایط بهداشتی و مجوزهای لازم باشند و استفاده از مواد اولیه سالم، بستهبندیشده و دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو ضروری است.
مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: پخت غذا با استفاده از فرآوردههای خام دامی صرفاً باید با گوشتهای بستهبندیشده دارای مهر دامپزشکی انجام شود و از انجام ذبح حیوانات در کنار هیئتها جداً خودداری شود. همچنین استفاده از نمک یددار تصفیهشده، روغنهای دارای مجوز و ظروف مناسب در پختوپز از دیگر الزامات مهم بهداشتی است.
وی با اشاره به شرایط نگهداری مواد غذایی خاطرنشان کرد: مواد غذایی پختهشده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شوند. در صورت نیاز به نگهداری بیشتر، لازم است دمای مواد غذایی یا زیر ۴ درجه سانتیگراد یا بالای ۶۳ درجه حفظ شود. همچنین از بستهبندی غذا بیش از دو ساعت قبل از توزیع باید پرهیز شود.
امیری با بیان اینکه در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو استفاده شود، ادامه داد: استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری شود.
وی به رعایت بهداشت آب آشامیدنی، جلوگیری از توزیع شیر و شربت فاقد بستهبندی در بین دستههای عزاداری، جمعآوری اصولی پسماندها و ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عزاداری تأکید کرد و از مسئولان هیئتها، موکبها و عزاداران خواست تا با همکاری بازرسان بهداشت محیط، در ارتقای سلامت عمومی تلاش کنند.
دیدگاهتان را بنویسید